Biográfia
Leander Kills Horror Show
Leander Kills webshop 🤘
Főoldal
Fellépések
Facebook
TikTok
Instagram
Instagram
Spotify
Apple Music
YouTube
Deezer

BIOGRÁFIA

Leander Kills

Leander Kills

Leander Kills (balról jobbra): Nyerják Gábor - gitár / Jankai Valentin - dob / Köteles Leander - ének, basszusgitár, zongora / Barkóczi Bence - gitár

A Leander Rising és Amigod zenekarokból is ismert Köteles Leander énekes, dalszerző, basszusgitáros, zongorista, producer által vezetett Leander Kills Magyarország leggyorsabban fejlődő rockzenekara. A 2015. november 12-én publikált Szerelmetlen dal óta a csapat készített öt stúdióalbumot (Túlélő - 2016, Élet a halál előtt - 2017, Luxusnyomor - 2019, IV - 2020, Vérkeringő - 2022), egy koncertalbumot CD+DVD formátumban is (Live At Barba Negra Track - 2016) és egy angol nyelvű EP-t (Stabbing Westward - 2017) is. Három alkalommal szerepeltek nagy sikerrel A Dal című műsorban: az Élet (2017), a Nem szól harang (2018) és a Hazavágyom (2019) című felvételeikkel. 2022 végéig 267 koncertet adott a Leander Kills. Magyarországon kívül játszott már a zenekar Ausztriában, Csehországban, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában és Ukrajnában is. Facebook rajongóinak száma jelenleg 56.000. Youtube csatornájának előfizetői száma 72.000, akik már közel 51 millió organikus (!) megtekintést generáltak 7 év alatt.

 

2016. márciusában megjelent Túlélő című első lemezük a hivatalos albumeladási lista élén nyitott és jelölték a Fonogram - Magyar Zenei Díjra "Az év hazai hard rock vagy metal albuma" kategóriában.

 

A lemez megjelenésével egyidőben koncertezni kezdő zenekar turnéját nagy érdeklődés várta. 2016-ban 23 településen 6300 jegyet adott el a csapat és 9 fesztiválra kapott meghívást. Eljutott Szlovákiába és Csehországba is.

 

A koncertek fergeteges hangulatát a Live At Barba Negra Track koncertlemez örökítette meg, mely CD+DVD formátumban is megjelent.

 

Viharom tavaszom című dala felhasználásra került 2016-ban az augusztus 20-i ünnepi tűzijáték során.

 

2017 az eurovíziós dalfesztivál magyarországi válogatóműsorában találta a zenekart az Élet című dallal, mellyel a döntőig jutott a csapat és országos ismertségre tett szert. A tavaszi turné legtöbb állomására elővételben elfogyott az összes jegy. A zenekar megduplázta, bizonyos településeken megháromszorozta a közönségét.

 

A Tankcsapda zenekar felkérésére készített Lopott könyvek feldolgozásuk YouTube-nézettsége hamar elérte a 2 millió megtekintést.

 

A 2017 szeptemberében kiadott Élet a halál előtt című nagylemez az albumeladási lista élén nyitott és platinalemez státuszt ért el.

 

Nem szól harang című dalával első helyen jutott tovább A Dal 2018 első válogatójából és menetelt a döntőig.

 

A 2019. február 22-én megjelent, Luxusnyomor című harmadik Leander Kills album első klipes dalához, a Majd úgy sírsz értem-hez a Budapest Parkban forgatott klipet a zenekar.

 

Paksi Endre 60. születésnapja alkalmából a Leander Kills feldolgozta az Ahányszor látlak című Ossian dalt, melyre rajongói videó készült.

 

A Luxusnyomor című album alig 2 hét alatt aranylemez státuszt ért el, és 3 hétig első volt a Mahasz albumeladási listáján, őszre pedig platinalemezzé érett, melynek emlékére bakelit változatban is megjelent az album. A lemez a Fonogram díjat is elnyerte "Az év hazai hard rock vagy metal albuma" kategóriában.

 

2020. október 30-án jelent meg a Leander Kills IV stúdióalbuma CD és három különböző színű (piros, fekete, ezüst) LP formátumban. Az album egy hét alatt elérte az aranylemez státuszt, 2021 május elején pedig a platinalemez szintet.

 

A Leander Kills zenekar jelenleg a 2022. december 9-én megjelent új Vérkeringő album 2023 tavaszi lemezbemutató koncertturnéját járja. Az eladási listán #2 pozícióban debütáló album dalainak készítése a pandémia alatt kezdődött. A rendkívüli helyzet, a bezártság, a kilátástalanság szülte a 2021. november 27-én napvilágot látott Magamnak hiányzom című dalt, melyet korábban Leander kényszerűségből egyedül készített el, és a gyönyörű dalhoz forgatott videó is tökéletesen visszaadja annak az időszaknak a hangulatát. 2021 novemberében aztán már ismét zenekari felállásban készült el a nagysikerű Manipulátor, majd az újabb lezárások szülték 2022. január 28-án a Dal a szorongáshoz című brutálisan rövid szerzeményt. Az extrém klippel is megörökített márciusi megjelenésű HorrorShow még mindig a világ, a helyzet visszásságairól szólt, és gyakorlatilag egy váratlan felkérés adott új lendületet Leanderéknek. A Csináljuk a fesztivált 2022-es évadában Leander a döntőig menetelt az István, a király ikonikus betétdalával, a Szállj fel, szabad madárral, melyből zseniális zenekari változat is született. Ezt követően gyors egymás után készültek az új dalok, hogy végre kezünkbe foghassuk az ötödik Leander Kills albumot, melynek végén még a Homokóra kiváló feldolgozása is helyet kapott. Az album grafikáit Bödecs András készítette, és különleges művészi alkotások egész sora ékesíti a borítót, és a szövegkönyvet.

 

A fergeteges március 10-i Barba Negrában megtartott budapesti lemezbemutató koncert után, ahol elbúcsúzott 7 év után a két korábbi gitáros, Czifra Miklós és Vermes András, csatlakozik a zenekarhoz április végéig a Leander Kills tiszteletbeli tagja, Bodor Máté, aki már az első albumon, a Túlélőn is játszott. A március 24-i mezőkövesdi koncerten pedig bemutatkozik a zenekar új állandó gitárosa, Barkóczi Bence. Ezt követően, május 6-án Zalaegerszegen mutatkozott be a Leander Kills másik új állandó gitárosa, Nyerják Gábor, mivel Bodor Máté anyazenekara, az Alestorm májusban már az Egyesült Államokban folytatta saját turnéját.

Double click to edit text!

Köteles Leander

Leander a Leander Kills mellett az Amigodban nyolcvanas évek ihlette popzenét is csinál. Hősöd és Love Story című dalai a rádiók kedvelt felvételei.

 

Leander harmincharmadik születésnapján - 2018. március 15-én - különleges ünnepi koncertet adott, ahol legjobb dalainak Pejtsik Péter által készített klasszikus zenei átiratait adta elő nagyzenekari kísérettel, valamint a nemzeti ünnep tiszteletére elénekelte a Hazám, hazám című áriát, és a koncert végén a Himnuszt. A nagysikerű dupla koncertet Blu-ray és CD kiadvány örökíti meg. A nagy sikerre való tekintettel 2019. március 14-én a RaM Colosseum csodálatos termében új programmal áll ismét színpadra a Leander Szimfonik produkció, ismét teltház előtt. A harmadik évad előadására 3 nap alatt fogyott el az összes jegy, de a koronavírus járvány miatt március 16. helyett szeptember 23-án került megrendezésre az ismét új dalokkal bővített előadás.

 

A Leander Kills és a Leander Szimfonik produkciók határmezsgyéjén született a Leander Oktett formáció, mely gyakorlatilag a Leander Kills akusztikus felállása vonósnégyessel kiegészítve. A pandémia kellős közepén, a harmadik hullám miatti lezárások előtt, 2020. november 8-án az Európa Hajón adott felejthetetlen koncertet a formáció. A zenekar és a közönség is epedve várja azóta, hogy újra játszhasson ez a különleges zenekar.

2021. április 23-án Leander szólódallal jelentkezett Magamnak hiányzom címmel, mely hetekig a YouTube Trending listán szerepelt. És ezzel szinte egyidőben indult hódító útjára az Én vagyok a veszély rádiós változata, melyet Somogyvári Dániellel készített. A Mahasz Rádiós Top 40 lista 29. helyén nyitott a dal, és azon a héten a hatodik leghallgatottabb hazai felvétel volt Magyarországon. Később tizennyolc további rádió tűzte műsorára a dalt, több mint 800 elhangzással több mint 28 millió elérést generálva.

 

2022. január 24-én Leander kapta Az Év Férfi Előadója Petőfi-díjat.

 

Leander nagy sikerrel szerepelt a Csináljuk a fesztivált 2022-es évadában, és az István, a király ikonikus dalával, a Szállj, fel szabad madárral a döntőig menetelt.

Biográfia letöltése ⬇️

Kapcsolat, koncertszervezés:

Keytracks Hungary - Szarka József

+36 30 971 3457 | jozsef.szarka@keytracks.hu

powered by lightmedia